jueves, 12 de agosto de 2010

Tour del Néouvielle (I): la prèvia.

Dintre de l'immens Parc Nacional dels Pirineus es troba la Reserva Natural del Néouvielle, una de les zones lacustres més importants de l'esmentada serralada. Potser no té tanta fama com Aigüestortes, però no per això és menys interessant.

El Néouvielle, de 3091 metres, no és el pic més alt de la zona (el superen de llarg el Campbieil i el Long) però sí el més famós, ja que figura com a protagonista en un sense fi de fotos, com a rerefons dels estanys que esquitxen la zona.


La proposta excursionista estiuenca d'aquest any ha consistit en una travessa de quatre dies per aquesta regió, més un cinquè dia dedicat a l'ascensió d'un tres mil de la zona, el pic Campbieil. L'autor ja havia fet part d'aquesta travessa fa tres anys, així que en part significà per a mi un retrobada. Heus aquí les meves impressions.


Pròleg (2 d'agost): ens reunim a Palau Reial a les 8 del matí. De fet, avui només fem el viatge d'anada, ja que ens esperen més de 400 quilòmetres, la majoria d'ells per carreteres una mica feixugues, especialment a la banda francesa.


Fins el túnel de Bielsa el temps era estable i xafogós, però a l'altra banda del túnel la temperatura caigué de 27º C a 14º C, amb espessa boira i tempesta. Un mal temps que presagiava un mal començament. Però afortunadament la climatologia adversa només durà aquell dia. Això sí, creuar els ports d'Aspin i del Tourmalet (famosos ambdós per les gestes ciclistes que han donat tanta fama al Tour de France) amb una bona tempesta i per carreteres estretes, amb pendents i revolts pronunciats, és francament impressionant.


Vam arribar al poble de Barèges i pernoctar a la Gîte d'étape Oasis, confortable i amb un servei de sopar i esmorzar prou acceptable, i bon tracte per part dels guardes. Les habitacions són prou confortables i de tamanys diversos: la majoria ens vam allotjar en una de 12 places.

No hay comentarios: