lunes, 23 de agosto de 2010

Taga (2038 m, 22-AGO-2010)

Una ascensió ben bonica la d'ahir, a tot un clàssic de l'excursionisme com és el Taga.

Fa tres anys que amb la UEC vaig fer aquest cim en travessa des d'Ogassa fins a Bruguera, passant pel coll de Pal i el Puig Sestela. En aquella ocasió va ser una excursió preciosa però dura i llarga. A més, la baixada des del Taga a Bruguera imposa respecte: no és que sigui difícil, però és molt empinada i amb el terra mullat seria molt perillosa.

Aquesta vegada l'hem pujat des de Ribes de Freser, una ascensió sense cap dificultat, amb un camí més fàcil i menys inclinat on vam trobar alguns búnquers de la guerra civil.

Això sí, el desnivell és considerable ja que s'han de salvar 1130 metres de pujada (i els mateixos de baixada). El dia va ser esplèndid però calorós, tot i que bufava una brisa fresca que va fer la pujada molt suportable. Llàstima que el cim el vam trobat ocupat per un núvol de formigues voladores que ens van fer recular en poc temps.

En fi, una bonica ascensió per boscos i per unes praderes ben florides i... plenes de bolets! De fet vam acabar l'excursió amb un bon grapat de rovellons sota el braç, o més aviat, dintre de les motxilles. Apart d'algun altre bolet de grandària espectacular que no sabíem si era comestible o no...


(fotos cortesia de l'Ignasi)

1 comentario:

Los sueños vuelan dijo...

Hola, el bolet és una LLumeta i és comestible. Es menja la part de dalt, el sombreret a trozos fets a la paella amb all i perejil (?).