domingo, 15 de noviembre de 2009

El Salt de la Barra de Ferro (15-NOV-2009)

Curta però intensa. Així es podria definir aquesta excursió per la zona del Collsacabra, una passejada pels salts de la riera de Gorges que desemboca al pantà de Sau, on de nou el bon ambient i l'humor van ser les tòniques dominants.
Una excursió amb contrastos, que començava i acabava a una zona residencial (el Pedró) de Santa Maria de Corcó.
Una excursió que, després de caminar una estona per pistes, et portava a veure uns bonics salts d'aigua a les zones del Salt de la Balma dels Teixidors i del Molí de l'Eixerit.
Una excursió que, després de
ganyipar a un prat al costat de l'ermita de Sant Bartomeu Sesgorges, ens portà dins d'una humida obaga plena d'una vegetació exuberant. Vegetació que, de vegades, dificultava la marxa per l'acció d'alguns esbarzers traïdors i un terra humit i força relliscós que obligava a assegurar algun pas una mica delicat amb uns cables, però que feia molt interessant aquesta part del trajecte.
Una excursió on, després de passar per un mirador, ens va permetre veure uns bonics tolls i, poc després, afrontar la part més desitjada per alguns (i temuda per d'altres): el Salt de la Barra de Ferro, un pas on cal grimpar més de deu metres (IIº, no exposada) i on en algun lloc no hi havia massa preses. Afortunadament, una cadena facilitava la pujada, que es va fer amb poca dificultat.
Una excursió on, després de dinar al camp de tir, vam aprofitar alguns per dropejar i xerrar mentre que la resta va anar a visitar una font i un bonic bosc artificial cobert d'un mantell de fulles seques.
En fi, una excursió que va acabar amb sorpresa per part dels dos vocals (Ramon i Vicky), sorpresa que de segur hauria agradat d'allò més al famós monstre de les galetes de Barri Sèsam, en Triqui.

Itinerari seguit: Santa Maria de Corcó, el Pedró, camí de les Gorges, camp de tir, salt de la Balma dels Teixidors, molí de l'Eixerit, Mas del Vilar, Sant Bartomeu Sesgorges, Sentfores, salt de la Barra de Ferro, el Pedró i Santa Maria de Corcó.

Nota tècnica: la durada de l'excursió va ser de poc més de quatre hores de temps efectiu. Marques de pintura groga al recorregut. No disposo de més dades, el GPS avui amb prou feines podia localitzar els satèl·lits i treballar amb fiabilitat.

No hay comentarios: