domingo, 22 de marzo de 2009

GR1, 7ª etapa, Sant Pau de Segúries-Ripoll (15-MAR-2009)

Setena etapa del sender històric entre Sant Pau de Segúries i Ripoll, població aquesta darrera considerada com el bressol de Catalunya donat que fou aquí on el comte Guifré el Pilós manà construir el famós monasteri benedictí de Santa Maria de Ripoll. I fou precisament aquest comte qui, en negar el vassallatge al rei franc, alliberà els comtats que governava dels lligams de dependència que fins a llavors tenia amb la jove França, comtats que amb els temps acabaran perfilant la nació catalana.
Bé, per l'autor d'aquestes línies, aquesta etapa era la represa d'aquest cicle del qual m'havia perdut les dues anteriors etapes, degut a motius familiar en un cas, i al Costabona en l'altre. Després d'aixecar-se ben d'hora (5:25 A.M.) i d'un viatge d'anada amenitzat per un llarga xerrada històrica per part del Lluïs Rotllan, arribàrem al punt de sortida, Sant Pau de Segúries.

L'etapa en qüestió es va desenvolupar sense incidències amb un temps ideal, fins i tot massa càlid tenint en compte les dates en que ens trobàvem. Una etapa força llarga que va passar factura a algú pel cansament acumulat. Així, la primera part, fins a Sant Joan de les Abadesses, es va fer amb bon ritme, no massa ràpid però tampoc sense encantar-s'hi.

Fins i tot algú aprofità l'ocasió per, mapa a la mà, seguir els consells dels monitors del curs de vocals per practicar amb la cartografia. I és que, déu n'hi do, a baixa i mitja muntanya costa orientar-s'hi amb el mapa prescindint del GPS.

Després de dinar i, com que alguns volien visitar el monestir de Ripoll, es decidí dividir el grup en dues parts, de manera que el primer, el del Lluïs, aniria amb un ritme més viu per arribar abans a Ripoll. Després de dubtar una mica, vaig decidir en primera instància anar amb aquest grup, però de seguida vaig veure que aquell dia no tenia ganes d'estrès i, a més, aquella era la part més bonica de l'excursió, així que al poc temps decidí aturar-me i esperar el grup del Quim, on vaig acabar fent de vocal-escombra i arribant amb tota tranquil·litat a la capital del Ripollès.

Com a nota simpàtica, dir que el Lluïs celebrava el seu aniversari convidant a bombons i ratafia a tothom. Val a dir que un servidor només va poder tastar-ne un, ja que el segon el vaig perdre i el tercer em va caure al terra de l'autocar i va quedar completament aixafat per algun peu traïdor...

Dades tècniques:

Distància: 25,4 km
Desnivells: + 530 m i -735 m
Temps: 6 h 15 min (no es compten aturades)
Velocitat mitja: 4,1 km/h

2 comentarios:

Anónimo dijo...

La data va ser 15 de març, oi?

Efectivament, l'orientació a mitja i baixa muntanya és més difícil. Una de les claus rau en no deixar de saber en cap moment on te trobes sobre el mapa i anar localitzant continuadament els petits turonets, curbes de carreteres, etc., etc., que et vagis trobant.

podi-.

Fran dijo...

Glups, és cert, ja ho he corretgit. Thanx!