domingo, 15 de febrero de 2009

Rasos de Peguera (14-FEB-2009)

Magnífica excursió amb raquetes la que vam gaudir ahir a Rasos de Peguera. A diferència d'altres anys, aquest hivern ha sigut molt generós amb la neu, tant és així que fins i tot en alguns llocs hi ha nevat massa, fins i tot pels esquiadors i algunes estacions d'esquí s'en ressenten!
Molt diferent ha estat aquest recorregut si el comparem amb el del Costabona, del passat mes de gener. Com comentava en un altra entrada, aquella excursió, dura i espectacular però sense grans dificultats, es desenvolupà en un terreny propi d'alta muntanya. Aquesta volta era, en comparació, un passeig fàcil però no menys maco, ja que tota la travessa es va fer caminat per boscos de pi on la neu presentava gruixos espectaculars, fins el punt de deixar la copa dels arbres al mateix nivell dels excursionistes. Parlem de gruixos d'un o dos metres, que es diu ben aviat!

De fet, poc abans d'arribar l'escepticisme s'havia instal·lat una mica entre nosaltres degut a que, des dels cotxes, es veia molt poca neu. Però res més arribar ja vam comprovar que la neu hi era, especialment a la vessant nord on era de qualitat pols-verge. Perfecte!

El dia era radiant però força càlid si el comparem amb altres travesses semblants. Es podia anar fins i tot en màniga curta al sol. Malgrat això, el lloc va resultar molt solitari. Si mal no recordo, en tot el dia només ens vam creuar amb una parella i un gos, contrastant amb la supermassificació de certs llocs com Aigüestortes a l'estiu.
Perfectament guiats per en Manel (felicitats un altra vegada per aquest meravellós recorregut!), l'excursió va començar i acabar al pàrquing de l'estació d'esquí de Rasos de Peguera. Era un recorregut circular òptim per iniciar-se en travesses amb raquetes de neu, assequible amb un mínim de fons físic i sense cap dificultat tècnica. Durant el recorregut es van assolir dos cims: la Roca d'Auró (1969 m, amb bones vistes malgrat l'antena de comunicacions) i el Pedró (2067 m), cota màxima d'alçada on vam dinar. Magnífiques vistes cap al Pirineu, on destacaven el Puigmal i la Serra d'Ensija, amb la Gallina Pelada, Creu de Ferro i Serrat Voltor.

Per un altra banda, tots sabem que la neu acostuma a despertar, als éssers humans, els instints més infantils (en el sentit positiu de la paraula). I al bon humor que regnava a l'ambient s'hi van sumar les entremaliadures d'una part del personal que participava a l'excursió. Només cal veure les fotos que deixo al Picasa i especialment un par de vídeos...

http://picasaweb.google.es/aplidinio/RaquetadaRasosPeguera15FEB2009#


Dades tècniques:
Distància: 10,3 km
Desnivells: +389 m i -377 m
Cota màxima: 2067 m (el Pedró)
Cota mínima: 1851 m (pàrquing)
Temps: 3 h 20 min (sense comptar aturades)
Velocitat mitja: 3,1 km/h

No hay comentarios: