domingo, 15 de febrero de 2009

Vall d'Albiol (8-FEB-2009)

Algú em va comentar una vegada que hi ha una marcada tendència a fer moltes excursions cap al nord del país. La proximitat dels Pirineus i moltes zones humides cap a aquelles contrades fan que el sud quedi una mica marginat. Però les terres de Tarragona guarden indrets plens d'encant i poc coneguts, com els Ports de Besseit o les muntanyes de Prades i el Montsant, entre d'altres.

L'excursió del passat 8 de febrer es desenvolupà per les muntanyes de Prades, precisament. I més concretament, pel serrat del Pou, un enclau humit dins d'una zona tradicionalment seca. Una volteta amb sortida i tornada al poblet de l'Albiol molt relaxada on, com sempre. No hi van faltar la gresca i el bon humor.

El dia no era dolent, però sí força fred, més potser que el que vaig passar en les darreres excursions de raquetes de neu. El cel era força núvol i el sol no escalfava, però no hi havia risc de ruixats pel poc desenvolupament dels núvols.

Referint-me a l'excursió en sí, deixo (i procuraré deixar a partir d'ara) un croquis on hi figuri el recorregut seguit, per si algú s'anima a repetir-la. Destacaria especialment la vall del riu Glorieta. Resulta interessant trobar llocs com aquest tan a prop del mar, amb un riu encaixonat dins una estreta vall i preciós salt d'aigua que es precipitava a un gran toll on segurament a l'estiu no hi deuen faltar banyistes. De tota manera, em fa l'efecte que no deu ser un lloc massa conegut, així que els amants dels llocs solitaris tenen aquí un bon lloc on esplaiar-se... amb el permís dels excursionistes, és clar!

També vam poder comprovar els estralls que va ocasionar la ciclogènesi explosiva de fa unes setmanes, amb grans arbres arrencats d'arrel. I finalment i com ja he apuntat, no va faltar el bon humor, amb algunes companyes fent bé el paper d'activistes pro-anarquia. Vaja, no sé si el jutge Calzón visita aquesta pàgina, però espero que no els hi tingui en compte aquestes bromes innocents...

En resum, una excursió fàcil, de només 14,3 km i uns desnivells de +490 m y -544 m (és curiós que,tant el GPS com l'altímetre baromètric donin més desnivell de baixada que de pujada quan, tractant-se d'un recorregut tancat, haurien de coincidir), sense cap dificultat tècnica i ben portada pels dos vocals, en Mateu espinal i la Pilar Casals. Una excursió a l'abast de gairebé tothom que tingui una mínima forma física.

Això sí, cal conèixer la zona o bé dur cartografia i GPS perquè el lloc és una mica perdedor i l'orientació no és fàcil en algun tram.

Vegeu les fotografia clicant aquí:

http://picasaweb.google.es/aplidinio/ExcursioVallDAlbiol8FEB2009#

No hay comentarios: