domingo, 16 de noviembre de 2008

Caminada popular a Vallirana (16-XI-2008)

Avui es celebrava la 27ª caminada popular de Vallirana, un recorregut per les muntanyes d’aquesta població on visc des de fa 18 anys.

Organitzada pel Centre Excursionista de Vallirana (CEVA), el recorregut era apte per tots els públics i de fet hi ha assistit un gran nombre de famílies i gents de totes les edats. Bé, amb molt poca presència de gents d’edats d’entre 20 i 40 anys, com malauradament és habitual en aquests casos, i és que les orgies nocturnes o els nens petits fan estralls en aquest sector de la població.


Si fa dos anys la caminada es va centrar en la pujada al Puig Vicenç (468 m), aquest any ha estat un recorregut per la vall d’Arus, on s’amaguen uns boscos i paisatges francament macos, molt macos si tenim en compte que només som a 20 quilòmetres de Barcelona i la supermassificació urbanística que pateix Vallirana.

El dia acompanyava amb un cel blau, molt blau, i una temperatura molt agradable per caminar. Al fons es veia clarament Montserrat i fins i tot algunes muntanyes del Pirineu nevades. El CEVA havia muntat dos avituallaments al llarg del recorregut: al primer, et donaven una pasta; al segon, un esmorzar a base d’entrepà, fruita i “tintorro” del porró. I al final del recorregut, com és habitual, un regalet: aquest any, un pràctic buff gruixut que molts agrairem ara que s’acosta l’hivern (l’any passat va ser una cantimplora i fa dos anys, una pràctica navalla multiusos).


En resum, una excursió de 12 km i poc desnivell, vaja, gairebé un passeig, però això em dóna idees per muntar en el futur una excursió més llarga per mostrar als forans que Vallirana és alguna cosa més que un poble partit per una carretera nacional (i el que ens queda, encara!).

No hay comentarios: