jueves, 14 de abril de 2011

Gorges del riu Ges. Serra de Curull. Puig de les Àligues (1342 m)

Proper 8 de maig excursió del CEC

Aquesta vegada volem compartir amb vosaltres algunes de les excel·lències que amaguen les serres de Bellmunt i Curull. Gorges, un salt d'aigua, una frondosa fageda, roques singulars i un pic amb grans vistes en són els al·licients.


La primera part d'aquesta excursió ens portarà pel congost de Forat Micó i les gorges del riu Ges, un camí on l'aigua esdevé protagonista. Després de deixar aquestes gorges, passarem primer per la tosca de Degollats, una curiosa roca d'on acostuma a rajar aigua...

...i arribarem al salt d'aigua de l'antic Molí del salt de Salgueda, un lloc que de ben segur ens convidarà a quedar-nos una estoneta i contemplar, de pas, les ruïnes de l'antic molí i un bonic pont proper.

Després caminarem una estona per la pista que va de Vidrà fins a Sant Bartomeu de Covildades, fins arribar a Can Puig. Aquí comença la que potser és la part més espectacular d'aquest excursió: l'ascensió optativa al Puig de les Àligues (1342 m). Pujarem per la Canal, una de les obagues de faig més frondoses de la zona. Els amants de les marxes per boscos no quedareu indiferents!

Arribarem així al coll de la Coma del Coll on dinarem. Abans, però, farem la pujada final (i voluntària) al Puig de les Àligues, on en algun pas haurem de fer servir les mans. Serà una breu pujada de deu minuts però l'arribada al cim paga la pena ja que les vistes són espectaculars!

Després de baixar al coll i dinar, caminarem de baixada cap a les planes de Collsaplana fins trobar una pista que ens permetrà tancar el circuit i tornar al punt de sortida.


Dades tècniques:

Distància a recórrer: 20 km.

Desnivells: +/- 865 m

Temps de camí: 5,5 – 6 h (no es compten aturades).

Dificultat: *** mitjana, per a excursionistes habituals. Només si es decideix pujar al Puig de les Àligues o si el terreny de la fageda és molt humit, s'incrementa una mica la dificultat.

No hay comentarios: