domingo, 25 de marzo de 2012

Estada al Parc Naturel des Grands Causses (França)


El proper pont de l'1 de maig (del 28 d'abril fins a l'1 de maig) marxem cap a França, no al Pirineu com acostuma a ser habitual, sinó a un lloc potser no gaire conegut a la nostra terra, però ple d'encant i bellesa.

A prop de la població de Millau, els rius Tarn i Jonte han excavat dues profundes gorges que, en el cas del riu Tarn, mesuren més de 40 kms de longitud. Aquest modelatge del terreny ha propiciat l'aparició també de les Grands Causses (Grans Mesetes, en francès), vastes altiplanícies on l'aigua ha moldejat el terreny donant al rocam formes capritxoses i alhora, espectaculars. Grans boscos conviuen amb vastes planes gairebé desèrtiques i amb les gorges abans mencionades.

El Parc des Grands Causses només és una part del Massís Central francès on trobem, a més a més, el Parc Nationel de Cévennes i el Parc des Garrigues.

Si voleu conèixer indrets nous, si us agraden els paisatges amb vistes aèries, si us agraden les roques de formes extravagants (“le chaos rocheux” com dirien a França), aquesta és la vostra excursió.


No hay comentarios: